Pop, tárgyak, satöbbi

Helyszín: acb Galéria
Dátum: 2007. jan. 19. – márc. 02.
Leírás

A tárlat kísérletet tesz annak vizsgálatára, hogy miként hat ránk napjaink tárgykultúrája, illetve hogyan viszonyulunk mi, a körülöttünk lévő tárgyakhoz.

A kiállítási tárgyak kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a műalkotásokba beépülő használati eszközök honnan származnak, kapcsolódnak-e valamilyen kulturális közeghez, illetve milyen mértékben reprezentálják a kortárs fogyasztói kultúrát, használják-e annak vizuális nyelvezetét, vagy éppen tükröt tartanak-e a látogató elé.

A Pop, tárgyak, satöbbi kiállítás választ nyújthat azok számára is, akik a pop művészet aktuális trendjei, illetve a mindennapi életben betöltött pop motívumok iránt érdeklődnek.

Az acb galéria, a Pannon főtámogatói együttműködésével, szívesen teremt bemutatkozási lehetőséget olyan művész, vagy nem-művész kreatív fiatalok számára, akik még nincsenek jelen a műtárgypiacon, vagy munkásságukhoz méltatlanul, csak szűk körben ismertek. Így nem csoda, ha a pop, tárgyak, satöbbik között barangolva találkozunk frissen végzett képzőművészek és iparművészek alkotásaival is.

A tárlat jellemzője a modern technikai megoldásokat felvonultató, műfaji sokszínűség: a kiállítás ideje alatt festmények, szobrok, tárgyegyüttesek, robotok, installációk, videómunkák és divatfotók is láthatóak lesznek a galériában.

Kurátorok: Nádudvari Noémi, Sebestyén Ágnes

Kiállító művészek: Babos Bertalan, Batykó Róbert, Dj Fix, Fáskerti Zsófia, Horváth Csongor Gergő, Je suis belle, Karácsonyi László, Kokesch Ádám, Kovács Tamás & Pintér Gábor, Halász Péter Tamás, Nikon, Péterfy Ábel, Verebics Ágnes

Artmagazin - Balázs Kata: Poptárgyak, satöbbi - beszélgetés:
artmagazin.hu/artmagazin_hirek/poptargyak_satobbi.963.html

Mutass többet