Mladen Miljanović

A Magyarország hadművelet

Helyszín: acb Attachment
Dátum: 2015. ápr. 24. – jún. 04.
Leírás

A program az OFF-Biennálé Budapest keretében kerül megrendezésre.  

Mladen Miljanović az OFF-Biennále Budapest keretében megvalósuló legújabb projektje kerül bemutatásra az acb Attachmentben.

Mladen Miljanović A Magyarország hadművelet festményén a szimuláció stratégiáját alkalmazza Magyarország “művészeti megszállása” katonai ikonográfiájának feltérképezése céljából. “Szigorúan bizalmas hadművelet”-ként interpretálja  a művet, terveket szőve arra, hogyan szivároghatna be a magyar kulturális rendszerbe úgy, hogy bele is szövődjön. Ezt tekintetbe véve Miljanović diskurzusának leírása része a műnek:

“A Magyarország hadművelet egy boszniai szerb művész lehetséges működése, aki kiállítási lehetőséget kap és elfoglalja a megtámadott hely kulturális rendszerét. Ez nem más, mint egy szimulációs művészeti támadást alkalmazó multimédia stratégia, amely virtuálisan megszáll egy intézményesült galériát. Katonai tapasztalatomat (sorkatonai őrmester) a kultúra területén kamatoztatom, ahol a művészeti projektek egyszerre stratégiai projektek is.”

A program az OFF-Biennálé Budapest - Használd a fejed! projekt keretében kerül megrendezésre. A projekt kurátorai:  Erőss Nikolett, Juhász Anna, Somogyi Hajnalka, Stepanovic Tijana, Szalai Borbála, Székely Katalin, Szoboszlai János.

A kiállítás 2015. április 24. és június 4. között látható.

További információért látogassa meg az OFF-Biennálé Budapest honlapját! http://offbiennale.hu/

Mutass többet