VIENNAFAIR 2009

2009. 05. 07-10.

SAJTÓKÖZLEMÉNY           

       

 

2009.04.30.

Az acb Galéria idén ötödik alkalommal vesz részt a Bécsi Kortárs Művészeti Vásáron, a Viennafair 2009-en, amelyre 2009. május 7-e és 10-e között kerül sor. (www.viennafair.at)
Az idei évben a vásár külön érdekessége a jelentős magyar részvétel, amelynek keretében 6 kereskedelmi galériát és 6 kortárs művészeti intézményt hívtak meg Magyarországról. A magyar kortárs művészet kiemelkedő reprezentációjáról több osztrák sajtóorgánum – köztük a Die Presse – is megemlékezett.

Az acb Galéria ezúttal az alábbi művészek munkáit mutatja be a vásáron:
Tarr Hajnalka (H)
Varga Ferenc (H)
Várnai Gyula (H)

TARR HAJNALKA (1977) installációiról és grafikáiról egyaránt ismert fiatal művész. A vásáron személyes hangvételű, egyszerű motívumokból és gesztusokból építkező esetenként linómetszettel kombinált toll- és ceruza rajzokat állítunk ki tőle.

VARGA FERENC (1967) szobrász, akinek legfőbb témája a szobrászat maga. Műveinek célja csak látszólag az ábrázolás, valójában konceptuális, az alkotó, az alkotás és a valóság viszonyrendszerét vizsgáló alkotásokat hoz létre. A vásáron szobrait, egy installációját és fotóit állítjuk ki.

VÁRNAI GYULA  (1956) elsősorban installációiról ismert művész, aki az utóbbi évek során kisméretű, technikai, formai vagy vizuális kérdéseket feszegető műveket is készít. Ezek közül állítunk ki néhányat, melyek hasonlóan sok installációjához a művész személyes környezetének tárgy- és látványvilágából indulnak ki.
 

 

www.undo.net/it/mostra/86819

Képek: