Mladen Miljanović: A Magyarország hadművelet

2015.04.24 - 06.04.

 

Mladen Miljanović: A Magyarország hadművelet 

 

acb Attachment, 2015. április 24 - június 4.

megnyitó: 2015. április 23. (csütörtök) 18-20h

 

A program az OFF-Biennálé Budapest keretében kerül megrendezésre. 

 

Mladen Miljanović az OFF-Biennále Budapest keretében megvalósuló legujabb projektje kerül bemutatásra az acb Attachmentben.

Mladen Miljanović nagyméretű (308 x 555 cm) festményén a szimuláció stratégiáját alkalmazza Magyarország művészeti megszállásának feltérképezése érdekében. Titkos hadműveletében katonai ikonográfiát használ, hogy  beépüljön a magyar kulturális rendszerbe.


Mladen Miljanovic A Magyarország hadművelet festményén a szimuláció stratégiáját alkalmazza Magyarország “művészeti megszállása” katonai ikonográfiájának feltérképezése céljából. “Szigorúan bizalmas hadművelet”-ként interpretálja  a művet, terveket szőve arra, hogyan szivároghatna be a magyar kulturális rendszerbe úgy, hogy bele is szövődjön. Ezt tekintetbe véve Miljanovic diskurzusának leírása része a műnek:


“A Magyarország hadművelet egy boszniai szerb művész lehetséges működése, aki kiállítási lehetőséget kap és elfoglalja a megtámadott hely kulturális rendszerét. Ez nem más, mint egy szimulálciós művészeti támadást alkalmazó multimédia stratégia, amely virtuálisan megszáll egy intézményesült galériát. Katonai tapasztalatomat (sorkatonai őrmester) a kultúra területén kamatoztatom, ahol a művészeti projektek egyszerre stratégiai projektek is.”

 

A program az OFF-Biennálé Budapest - Használd a fejed! projekt keretében kerül megrendezésre. A projekt kurátorai:  Erőss Nikolett, Juhász Anna, Somogyi Hajnalka, Stepanovic Tijana, Szalai Borbála, Székely Katalin, Szoboszlai János.

 

A kiállítás 2015. április 24. és június 4. között látható.

 

További információért látogassa meg az OFF-Biennálé Budapest honlapját! http://offbiennale.hu/